Kend reglerne for udlejning af hus
Skal du leje dit hus ud, er det vigtigt at kende udlejningsreglerne, for lejere er sikret enormt godt i Danmark.
Hvis du ikke tager højde for juraen ifm. privat husudlejning og sørger for at få de rette detaljer skrevet ind i lejekontrakten, risikerer du både, at du ikke kan komme af med din lejer igen, og at du aldrig kan sætte huslejen op. Så i stedet for at tjene på din investering kommer du til at tabe penge måned efter måned. Derfor anbefaler vi selvfølgelig, at du allierer dig med en advokat, så du undgår de dyre fejl, hvis du selv vil leje dit hus ud.
Du kan læse nogle af de vigtigste regler ifm. udlejning af din bolig her:
Regler om forudbetaling
Til gengæld er der intet loft for hvor mange måneders husleje, du må opkræve, før lejeperioden begynder.
Vores anbefaling er, at lejer skal betale den forudbetalte husleje, allerede når han underskriver kontrakten. Ellers risikerer du, at han siger lejekontrakten op, umiddelbart før han skulle være flyttet ind.
Gør han det, skal han have hele sit depositum retur, eftersom han jo ikke har slidt på huset. Og du skal nu ud at finde en ny lejer, mens huset står tomt, og du mangler huslejen.
Regler om husleje
Du må ikke sætte huslejen for højt, da det kan give problemer, men du skal heller ikke sætte lejen for lavt, da du så mister en stor del af din potentielle fortjeneste.
Derfor bør du rådgiver dig med en professionel rådgiver som dels har erfaring med prisniveauet i det område, hvor du ønsker at udleje din bolig dels kan sætte den rigtige pris ud fra standen på boligen og sidst men ikke mindst kender den rigtig pris, så du får lejet ud bedst muligt, så boligen ikke står tom.
Regler om opsigelse
Har din lejer ikke har en tidsbegrænset lejeaftale, er der kun en gyldig grund til at opsige lejemålet, og det er, hvis du selv skal bo i huset. At dine børn eller anden familie skal bo der, er ikke nok. Du skal også varsle opsigelsen mindst et år i forvejen.
Selv hvis lejeren konsekvent skal rykkes for at betale husleje, kan du ikke smide ham ud, så længe han betaler, efter du har rykket ham.
Regler om aftaler uden underskrevet kontrakt
Du må ikke lade en lejer flytte ind uden en underskrevet lejekontrakt. For så har I ikke nogen aftale, hvilket betyder, at alt er i lejerens favør. Herunder at der ikke er en slutdato på lejeperioden, og at du ikke kan sætte huslejen op.
Ditto må du ikke lade en lejer blive i huset, efter kontrakten er udløbet. For så har du heller ikke nogen aftale og risikerer de samme problemer.
Ring på 70 60 55 16 eller skriv til kontakt@libertyhousing.dk